Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter skandalåret – TeliaSonera huvudpartner för Eurovision

Publicerad: 21 november 2012, 13:52

Nästa år är TeliaSonera, tillsammans med sina lokala varumärken, huvudpartner till Eurovision Song Contest 2013. Detta efter det senaste årets skandaler i vissa av deltagarländerna.


Ämnen i artikeln:

TeliaSonera

Det har varit ett tufft år för halvstatliga Telia Sonera efter att SVT:s  "Uppdrag Granskning" tidigare i år avslöjade att telejätten hjälper  diktaturer att kartlägga och motarbeta regimmotståndare.

I programmet rapporterade man om hur säkerhetstjänsten i länder som  Azerbajdzjan och Vitryssland till och med har eget arbetsrum hos  teleoperatören och har fri tillgång till uppgifter.

"Uppdrag Granskning" avslöjade senare även att pengar som TeliaSonera  betalade för en 3G-licens i Uzbekistan kan ha hamnat hos korrupta  makthavare.

Efter dessa kriser går SVT nu ut med nyheten att TeliaSonera,  tillsammans med sina lokala varumärken, blir huvudpartner till  Eurovision Song Contest 2013.

– Vi har varit samarbetspartner till den svenska deltävlingen under  många år. Nu vill vi ta detta ett steg längre genom att se till att  hundratals miljoner människor kan vara delaktiga i firandet inför och  under den stora finalen i maj, säger Cecilia Edström,  kommunikationsdirektör på TeliaSonera i en kommentar.

– Som en av Europas ledande operatörer är vi perfekt positionerade att  använda vår internationella styrka, lokala kännedom, tekniska kompetens  och insikt i människors liv till att göra Eurovision Song Contest 2013  till den mest uppkopplade och personliga digitala upplevelsen någonsin.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

TeliaSonera

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.