Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter skandalen – Stöldskyddsföreningen trollar 1177 Vårdguiden

Publicerad: 20 februari 2019, 08:09

Häromdagen avslöjade Computer Sweden att 2,7 miljoner svenskars samtal till 1177 Vårdguiden fanns tillgängliga för nedladdning. Då passar Stöldskyddsföreningen på att påminna om sina tjänster inom IT-säkerhet.


Ämnen i artikeln:

Borg & OwilliReklam

Veckans stora nyhet är utan tvekan Computer Swedens avslöjande om att 2,7 miljoner samtal till 1177 Vårdguiden i flera år funnits tillgängliga för nedladdning för vem som helst.

Förklaringen bakom läckan, som enligt branschkännare är en av de värsta i Sveriges historia, är att någon av misstag kopplat in en nätverkssladd till den hårddisk där samtalen fanns lagrade varpå de laddades upp till en öppen server.

Sedan imorse pryds Computer Swedens sajt av flera banners från Stöldskyddsföreningen, SSF, som påminner om att 1177 Vårdguiden kan ha undvikit läckan genom att systematiskt arbeta med sin IT-säkerhet. SSF länkar även till en sajt där besökare kan testa sin IT-säkerhet.

– Med kampanjen vill vi förmedla hur viktigt det är att ta grundläggande IT-säkerhet på allvar och jobba förebyggande för att skydda sig mot de vanligaste cyberhoten, säger Per Klingvall, chef rådgivning på Stöldskyddsföreningen.

Bakom kampanjen, som även tas ut i print, står contentbyrån Borg & Owilli.

Arbetsgrupp:
David Borg, creative director
Erik Reimers, art director
Felix Jörneman, copywriter
SSF Stöldskyddsföreningen
Anna Stark, marknadschef

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Borg & OwilliReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.