Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter succén – Lina Söderqvist lämnar Åhléns

Publicerad: 2 november 2017, 14:17

Foto: Lindsten & Nilsson

Två veckor efter att Lina Söderqvist utnämnts till Sveriges bästa marknadschef lämnar hon nu rollen för att bli vd på Departments & Stores.


Ämnen i artikeln:

Lina SöderqvistÅhlénsReklam

Den 18 oktober utsågs Lina Söderqvist till Sveriges bästa marknadschef för sitt arbete på Åhléns. Nu står det klart att hon lämnar sin tjänst för att istället bli verkställande direktör på Departments & Stores i koncernen RNB Retail and Brands. I koncernen ingår varumärken som Brothers och Polarn O. Pyret.

Söderqvist tar även plats i RNB:s koncernledning.

Lina Söderqvist har varit marknadschef på Åhléns sedan 2015. Innan dess var hon marknadschef på Björn Borg under tre år.

– Jag är mycket glad att ha rekryterat Lina till rollen som vd för Departments & Stores och medlem av koncernledningen i RNB. Lina har en gedigen bakgrund som ledare inom detaljhandel och reklam med erfarenhet av marknadsföring, verksamhetsutveckling och e-handel. Rekryteringen av Lina innebär att vi får en person som kan vidareutveckla Departments & Stores verksamhet på NK-husen i Stockholm och Göteborg i nära samarbete med AB NK, säger Magnus Håkansson, vd och koncernchef RNB Retail and Brands.

Söderqvist tillträder sin nya position den 16 april 2018. Mellan den 1 december och Söderqvists tillträdande kommer Departments & Stores att ledas av Nanna Hedlund som i nuläget är vd för Polarn O. Pyret.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.