Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter Twittersuccén - Nu drar Visit Sweden i reklambromsen

Publicerad: 9 oktober 2012, 07:25

I år har Visit Swedens Twitterkampanj "Curators of Sweden" blivit en internationell snackis och vunnit Grand Prix i Cannes. Nu tvingas man dra ner på marknadsföringen efter minskade anslag från staten, det skriver Dagens Industri.


"Curators of Sweden" lanserades i december förra året. I samarbete med Svenska Institutet och reklambyrån Volontaire gjorde Visit Sweden en kampanj på Twitter som fick flera efterföljare globalt, vann Guldägg, Clio och Grand Prix i Cannes. Man hyllades också av handelsminister Ewa Björling.

Nu tvingas Visit Sweden att minska medieinvesteringarna till följd av minskade anslag från regeringen för 2013 och 2014, det rapporterar Dagens Industri.

En direkt konsekvens blir att fem svenska destinationer som regeringen vill att bolaget ska exploatera, bland annat Stockholms Skärgård, Åre och Bohusläns skärgård, inte kommer att kunna marknadsföras som planerat.
– Vi har investerat 60 miljoner kronor i att utveckla destinationerna och har produkterna klara, men vi har inte råd att marknadsföra dem, säger Visit Swedens vd Thomas Brühl till Dagens Industri.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.