Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter uppförsbacken – Humanium prisas i förpackningsdesign

Publicerad: 19 april 2018, 09:39

Humanium kammar hem guld.

Foto: Press

Humanium belönades med Cannes Lions finaste pris Grand Prix. Nu vinner Great Works/Åkestam Holst Guldägget i kategorin förpackningsdesign för det kraftfulla bidraget.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerHumaniumGuldägget

Individuell människohjälp ville förändra det faktum att det finns 500 miljoner illegala vapen i världen – och tog tillsammans med Great Works fram en råvara som består av nedsmälta illegala vapen och kommer i form av tackor. Idén var sedan att koppla på varumärken – idag har bland annat Triwa Skultuna och A Day’s March betalat för råvaran.

– Det har varit en uppförsbacke. Men nu när hela reklamvärlden erkänt projektet kanske de stora varumärkena vill hoppa på, sade Kaj Bouic, strateg och affärsutvecklare på Great Works, när Humanium precis hade vunnit Cannes Lions finaste pris Grand Prix.

Humnaium är ett enormt projekt som tagit lång tid, men som har belönats flera gånger om. Nu även i Guldäggets kategori Förpackningsdesign.

Motiveringen lyder:

”En design som tydligt kommunicerar, skapar en känsla och som ger en konkret effekt. Det är genomarbetat, visuellt och långsiktigt. Vi ser kraften och möjligheterna i att följa en designutveckling i flera led. The Humanium Metal tänjer också gränserna för hur man traditionellt definierar design, vidgar begreppet och visar på vilken kommunikativ kraft design har. Ett bidrag som kan beskrivas med två ord: kraftfullt och hållbart.”

Silveräggen går till Open Studio Stockholm för kampanjen "Dear Tea Society" för företaget med samma namn och Nord DDB Stockholm för kampanjen "McCoins" för McDonald’s Sverige.

LÄS CASET: Vann Grand Prix i Cannes – så lever Humanium vidare

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.