Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter vandaliseringen – stopp för kampanjen i tunnelbanetaket

Publicerad: 5 augusti 2015, 13:33

SD:s affischer i taket på Östermalmstorgs t-bana revs ner i går – och kommer inte att sättas upp igen

SD:s annonser i tunnelbanetaket kommer inte att sättas upp igen. SL:s beslut sker dagen efter att SD:s affischer rivits ner från takbjälkar i Östermalmstorgs t-bana.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Det var under tisdagskvällen efter manifestationen mot att SL godkänt SD:s kampanj i tunnelbanan som ett hundratal demonstranter stormade tunnelbanestationen och rev ned de kritiserade reklamskyltarna. Flera medier har skrivit om aktionen och publicerat videomaterial över händelsen. Partiets affischering i tunnelbanetaket kommer inte att återupptas. Beslutet tas av säkerhetsskäl.

– Det här beslutet tas av hänsyn till personsäkerheten. När vi sett filmer från hur affischerna revs ner så framgår det hur man måste klättra upp på rulltrappornas balustrader, med risk för att skada både sig själv och resenärer ganska allvarligt, säger Jesper Pettersson vid SL:s presstjänst till DN.

SL och trafikförvaltningen är noga med att understryka att beslutet inte handlar om att Sverigedemokraternas kampanj stoppas i sin helhet.

– De har ju beställt ytan på Östermalmstorg, och det finns flera ytor att annonsera på. Det är takkampanjen vi tittat på, och konstaterat att det var ganska hetsigt där igår, och att det finns risk för att man kan göra sig illa, säger Jesper Pettersson till DN.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.