torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter Zara Larssons biosnackis – här är Filmstadens passning till världsstjärnan

Publicerad: 10 februari 2023, 15:54

Får man bete sig hursomhelst i en biosalong? Nej, anser filmstaden.

Foto: Pressbild / Filmstaden.

Efter att världsstjärnan Zara Larsson lade ut sitt brandtal för mer filmsurr i sociala medier har många svenskar engagerat sig i debatten – för eller emot. Nu ger sig Filmstaden in i debatten.

Ämnen i artikeln:

NyheterFilmstadenCarolin HögmyrZara Larsson

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


”Folk säger att om du vill prata under en film ska du inte gå på bio. Lögner! Om du inte vill höra människor prata under en film borde du inte gå på bio”, säger Zara Larsson i en video hon la ut på Tiktok förra helgen.

Sedan dess har debatten rasat – uttalandet delar svenskarna i två läger. Regissören Ruben Östlund ryckte föga förvånande ut till värdsstjärnans försvar. Andra upprörs över att uttalandet speglar en bortskämd generation som inte borde få vistas i en biosalong.

Det har varit tyst från biografernas moder: Filmstaden. Fram tills nu. I två reklamfilmer för Filmstaden, skapade av reklambyrån 13, försöker man slå mynt av debatten. Här får personerna som är medlemmar i Filmstaden ställa krav om tystnad och ordning i biosalongen.

– Förhoppningsvis kommer filmerna inte bara få fler att bli medlem i Filmstaden, utan också påminna oss alla om att visa hänsyn när vi är på bio så att bioupplevelsen blir så bra den kan bli vare sig man heter Zara eller något annat, säger Carolin Högmyr, marknadschef på Filmstaden, i ett pressmeddelande.

– Medlemskap kommuniceras ganska generiskt där man ofta trycker på samma saker – därför tyckte vi det var enklare och mer underhållande att berätta vad som inte ingår.

Filmerna kommer att gå upp på bio om två veckor och kommer att synas i sociala medier.

– Även om man kanske inte råkat ut för riktigt lika grova övertramp vad gäller sociala regler som personerna i filmerna kan man nog ändå känna igen sig. Vi har ju alla våra gränser för vad som är ok och inte ok när vi är på bio, och de här filmerna kommer säkert att påminna oss om var de går för oss själva, säger Nima Stillerud, CD på reklambyrån 13.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Uppdragsgivare: Filmstaden

Reklambyrå: 13

Produktionsbyrå: Made in Halmstad

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev