Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efterlysning: Män till ministerposter

Publicerad: 27 januari 2015, 12:53

Berättarministeriets efterlysning.

I vår öppnar stiftelsen Berättarministeriet sin tredje skrivarverkstad för barn och unga. Denna gång i Hagsätra. Med anledning av nyöppningen söks nu fler volontärer – och det är framförallt män som behövs.


Ämnen i artikeln:

KingBerättarministerietRättviseförmedlingen

Tillsammans med reklambyrån King lanserar Berättarministeriet en ny kampanj, vars syfte är att locka just män att bli volontärer. De valde därför att vända sig till Rättviseförmedlingen för att få hjälp:

– Berättarministeriet gör viktiga grejer och kampanjen stämmer helt överens med det vi brukar göra, nämligen att efterlysa kompetens hos underrepresenterade grupper för att bryta normer. Den här gången saknas män och då rycker vi ju gärna in, säger Aurora Percovich Gutierrez från Rättviseförmedlingen i ett pressmeddelande.

Berättarministeriet är en stiftelse som driver skrivarverkstäder för att inspirera barn och unga att uttrycka sig. Stiftelsens vision är att, genom att öka ungas självsäkerhet i språket, förbättra chanserna för barn och unga att aktivt kunna delta i samhällslivet.

De verkar i områden där arbetslösheten är hög. I dag finns det skrivarverkstäder i Södertälje och Järva, men senare i vår öppnas alltså en tredje i Hagsätra. Verksamheten utgörs till stor del av volontärer och majoriteten av dem är i dag kvinnor. Och det är alltså därför Berättarministeriet gör en efterlysning av manliga volontärer.

Anmäler sig själv eller nominerar någon annan kan man göra på Berättarministeriers hemsida eller på Facebook, Twitter eller Instagram.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.