Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ehrenstråhle bildar nätverk inom nätverket

Publicerad: 13 oktober 2017, 09:46

Pelle Josephson är vd på Ehrenstråhle.

Ehrenstråhles vd Pelle Josephson om fusioneringen av Ehrenstråle DDB och DDB Göteborg och fördelarna med byrånätverk.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerDDB GöteborgEhrenstråhle DDBDDBPelle JosephsonEhrenstråleByrånätverk

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


När Ehrenstråhle DDB och DDB Göteborg i våras fusionerades var det en följd av att ledningen kände att de ville komma närmre kunderna. Sedan sammanslagningen har man även öppnat kontor i Malmö och Helsingfors, näst på tur står Oslo. Ansvariga för respektive kontor inom nätverket blir Anna Lennström i Stockholm, Robert Waern i Göteborg, Anna Nordström Carlsson i Malmö medan Helsingforskontoret leds av Rainer Lindqvist.

– Det hade inte varit möjligt för oss att starta upp, vara så snabbfotade och kunna locka kunder med så brett behov om vi inte hade varit en del av Ehrenstråhle. Vi har passionen och det strategiska kunnandet på plats och kan kombinera det med t.ex. digital kompetens och kreatörer från kontoren i Stockholm och Göteborg, berättar Anna Nordström-Carlsson på Ehrenstråhle i Malmö.

Sammanlagt finns idag 57 anställda fördelade på de fyra kontoren.

– Vad vi gjort är en fokusering av verksamheten och skapat ett nätverk inom nätverket. I och med fusioneringen mellan Ehrenstråhle och DDB Göteborg har vi nått en storlek som gjort att etableringen av Malmö-kontoret fallit väldigt väl ut. Vi blir dessutom mer effektiva och slipper onödiga processer som internfakturering. Att finnas inom DDB-nätverket gör att vi har möjlighet att ta in kompetens från systerbyråerna när vi behöver men grundläget är att vi är två varumärken med skilda uppdrag, berättar Ehrenstråhles vd Pelle Josephson.

Josephson berättar att etableringen av nya kontor kommer att styras av kunders efterfrågan. När kunderna expanderar till nya marknader kommer Ehrenstråhle följa efter för att finnas så nära som möjligt.

– Det finns ingen plan att finnas på ett visst antal platser. Vi vill komma nära våra kunder för att serva dem på bästa sätt, jag tror det är en typ av styrning vi kommer få se mer av, fortsätter han.

Kommer någon av byråerna inom nätverket att ha ett tydligare leadansvar än andra?

– Principen är att vi gör en bedömning för varje kund och ser vilken byrå som i ett visst projekt ska ha leadansvaret. Vi vill ha en stark lokal närvaro samtidigt som vi har möjlighet att lägga till rätt kompetens för varje uppdrag. På sikt kan det bli så att vi har specialkompetenser på vissa kontor men det är i så fall något som får växa fram organiskt, jag tror det finns en styrka i att ha specialkompetenser men samtidigt samarbeta inom hela nätverket, avslutar Pelle Josephson.

I våras aviserade DDB att kontoren i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo slås ihop och bildar nätverket DDB Nord.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev