Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Eidmann och Arnessons succéaffär

Publicerad: 27 mars 2009, 08:38

Johan Eidmann och Peter Arnesson gör en riktig drömaffär när de tar över Bizkit och halva Wisely av A-com idag. Avgående vd:n Fredrik Sandelin har däremot ingen anledning att jubla.


Ämnen i artikeln:

A-ComBizkit Wisely

Peter Arnesson, Johan Eidmann och Fredrik Sandelin.

Det är nästan på dagen tre år sedan A-Com köpte Bizkit. Affären värderades då till 44 miljoner kronor. Peter Arnesson och Johan Eidmann delade då på aktier värda 18 miljoner kronor i börsbolaget. De två ägde över 15 procent av aktierna i A-Com.

Den andra delen av affären utgjordes av ett konvertibelt skuldebrev. Det vill säga A-Com hade en skuld till de två mediebyråentreprenörerna på 26 miljoner kronor. Den har inneburit hyggliga ränteintäkter för de två säljarna.

Samtidigt har skulden blivit en allt tyngre börda för A-Com. Idag kom beskedet att skulden rivs. Samtidigt tar Pajen AB över alla aktier i Bizkit och får dessutom halva Wisely av A-Com. Pajen AB ägs till 50 procent av Peter Arnesson och till 50 procent av Johan Eidmann. Det är de två ägarnas initialer – inte verksamhetsinriktningen som gett bolaget dess namn.

Eidmann och Arnesson är alltså idag tillbaka i samma läge som för tre år sedan. De kontrollerar Bizkit till 100 procent.

De har dessutom fått halva Wisely. Under tiden har de kunnat sälja de flesta av de 337 743 aktier de fick i A-Com och kunnat kassera in ränta på skulden som idag rivs.

Fredrik Sandelin får däremot avsluta sin karriär på A-Com med en reaförlust på 27 miljoner kronor.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

A-ComBizkit Wisely

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.