Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Eight går framåt på skånska reklammarknaden

Publicerad: 20 november 2012, 14:56

Klas Tjebbes.

Medan Hilanders lägger ned sitt kontor i Malmö då det har gått för dåligt gör konkurrenten Eight ett av sina bästa år. Enligt vd:n Klas Tjebbes är det ett bra år för reklammarknaden i Malmö. – Vi gör vårt bästa år på mycket länge.


Ämnen i artikeln:

HilandersEight

I dag kunde Resumé berätta att reklambyrån Hilanders, som startade sin  verksamhet i Skåne, nu lägger ned sitt kontor i Malmö för att satsa på  verksamheten i Stockholm.

Detta görs efter att Skåneverksamheten har  gått dåligt. 10 anställda har blivit varslade om uppsägning och nu  inleds mbl-förhandlingar.

Men det går inte dåligt för alla reklambyråer i Skåne. På Eight i Malmö  har man haft ett bra år med tre nya kunder, Friggs Naturdiet, Scandlines  i Danmark samt Turism i Skåne.

Man har även rekryterat en ny copywriter i Ulf Eriksson, tidigare  Hilanders, två nya producenter i Isabel de Jounge och Tom Lundholm samt  en ny produktionsledare i Tinny Ohlsson.

– Vi gör vårt bästa år på mycket länge. Vi växer, ökar omsättningen och  går mot en god vinstmarginal, säger Eights vd Klas Tjebbes.

Man har också startat ett merchandise-bolag, Eight Cargo, som designar  och förser kunder med kampanjmaterial via import från Kina.

Vad säger du om att konkurrenten Hilanders lägger ned i Malmö?
– Mycket tråkigt. Det jobbar många duktiga personer där och jag hoppas att det ordnar sig snabbt för dem.

Hur är reklammarknaden i Malmö för tillfället?
– Jag upplever det som ett mycket bra år. I tider av stor rörlighet på  marknaden finns det ju alltid företag som ser möjligheter och vill  satsa. Kanske Malmö också har en överrepresentation av sådana företag?  Jag vet att också flera andra byråer i Malmö tycker att 2012 är ett  ganska bra år, säger Klas Tjebbes.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

HilandersEight

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.