Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Einstein och Newton i Högskolan i Gävles nya filmer

Publicerad: 4 februari 2013, 19:44

Isaac Newton och Albert Einstein i reklamfilmen för Högskolan i Gävle

Albert Einstein och Isaac Newton spelar huvudrollerna i nya filmer från Högskolan i Gävle. Filmerna, signerade Lundberg&co, kommer att visas som bioreklam samt i tv på Kanal 5 och bygger vidare på bilden av högskola anpassad för framtiden.


För två år sedanpåbörjade Högskolan i Gävle en satsning för att stärka varumärket. Här vill man kommunicera med humor och föra dialog med den prioriterade målgruppen 18-25-åringar på dess villkor.

Varumärkesarbetet inkluderar filmer på bio, tv och i sociala medier den primära kommunikationsformen och tidigare filmer som exempelvis Great Kock har också fått stor uppmärksamhet, bland annat i Nyhetsbyrån i SVT.

De nya filmerna utgår från budskapet om att maximera sin potential. Einstein bor ihop med sin kompis Newton i ett hus och på andra sidan
staketet finns geniernas grannar.

– Våra filmer visar vardagliga situationer som visserligen är trovärdiga och kan hända vem som helst, men som ingen egentligen vill vara med i. Den här gången låter vi Einstein – den förmodligen största ikonen för bildning, kunskap, vetenskap och forskning – kliva in på arenan och visa hur man inte ska göra om man vill maximera sin potential, kommenterar kommunikationschef Johan Ahlgren.

De två filmerna visas i Kanal 5 i Gävleborg, Dalarna, Medelpad, Jämtland, Härjedalen och Stockholm med början den 4 februari.

Båda filmerna visas också som bioreklam under nio veckor i 19 orter i Gävleborg, Dalarna, Närke, Västmanland och Södermanland med start den 8 februari.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.