Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Elbolag gör om sitt varumärke

Publicerad: 4 augusti 2009, 12:23

Med pr, tv-reklam och en satsning på webben ska det nya elvarumärket Enkla Elbolaget bli ett av Sveriges mest kända elbolag inom tre år.


Ämnen i artikeln:

ScreamSund KommunikationEssen

Enkla Elbolagets nya visuella identitet.

Enkla Elbolaget hette förut Hydro Energi. Att företaget gör om hela sitt varumärke menar de beror på att de vill att tydliggöra förändringarna i företagets strategi, affärsstruktur och arbetssätt.

– Vi vet att kunderna upplever el som krångligt. Fakturorna är svåra att förstå och elbolagen är förvirrande många och lika varandra. Med vald position i namnet sätter vi kursen för varumärket. Allt som vi gör framöver måste vara i linje med vad vi vill stå för, säger Petra Isacson, kommunikationschef på Enkla Elbolaget, i en kommentar.

Målet är att inom tre år bli ett av Sveriges mest kända elbolag. För att uppnå det har Enkla Elbolaget ingått samarbete med varumärkesbyrån Essen när det gäller varumärkesstrategi och visuell identitet, Sund Kommunikation för pr, Milou för webbstrategi och Scream som mediebyråpartner.

Starskottet för företagets marknadsföring är RBS-sponsring i TV4. Reklamfilmer i TV4, webbannonsering och pr-arbete följer i september.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.