Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Elfsbergs gruvliga reklamkupp

Publicerad: 6 maj 2008, 11:33

Här dyker Claes Elfsberg upp i jätteformat. I Falu koppargruva. – Det är för att visa att Play Rapport är en kanal med nyheter när du vill, var du vill, säger projektledaren Hanna Larsson.


Claes Elfsberg projicerad i Falu koppargruva.

I går slog SVT för stora trumman när den officiella premiären för Play Rapport ägde rum. Den nya nyhetskanalen på nätet presenterades på storbildsskärmar i Kungsträdgården i Stockholm och marknadsföringen är intensiv.

Nyligen dök plötsligt nyhetsankaret Claes Elfsberg upp på en bergvägg i Falu Koppargruva. Det hela var ett ”gerillaevent” i samarbete med reklambyrån 180 Amsterdam.

– Vi projicerade Play Rapport i gruvan just för att visa att det är en kanal med nyheter när du vill, var du vill. Den filmen ligger ute på Youtube, säger Play Rapports projektledare Hanna Larsson, som är nöjd med hur SVT på olika sätt lyckats få ut budskapet om den nya kanalen.

I går hade Play Rapport 40 000 unika besökare – en siffra som överträffar SVT:s förväntningar.

– Starten ser väldigt lovande ut, säger Hanna Larsson.

SE FILMEN NEDAN:

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.