Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Elisabeth Ströms framtid kan avgöras i morgon

Publicerad: 23 november 2009, 13:24

I morgon, tisdag, har Sveriges Kommunikationsbyråer styrelsemöte. Den viktigaste punkten rör budgeten för år 2010. Frågor om vd- eller ordföranderollen står inte på dagordningen, enligt ordförande Elisabeth Ström.


Ämnen i artikeln:

Sveriges KommunikationsbyråerBjörn RietzElisabeth Ström

Elisabeth Ström. Foto: Björn Elgstrand.

Sedan tidigare står det klart att nuvarande ordförande Elisabeth Ström från den 1 januari 2010 börjar som kommunikationsdirektör och vice vd på hårt kritiserade Vattenfall. Hennes mandat som styrelseordförande för Sveriges Kommunikationsbyråer går ut i samband med årsstämman i maj 2010.

Enligt Elisabeth Ström är inte ordförandefrågan någon fast punkt på dagordningen för styrelsemötet. Men hon lägger in en brasklapp:

– Det kan bli så att ordförandefrågan tas upp.

Tidigare har Resumé rapporterat om att vd Björn Rietz har en månadslön på 120 000 kronor samt att förra vd Pia Grahn Brikell under 2008 fick ett lyft på 600 000 kronor för icke utnyttjade förmåner under 2006 och 2007. Ersättningsnivåer finns inte med på dagordningen, enligt Elisabeth Ström.

Generellt sett vill inte Sveriges Kommunikationsbyråer i förväg kommentera vilka punkter som finns på dagordningen – med ett undantag.

– Vår viktigaste fråga rör budgeten för år 2010 så den ligger som en fast punkt, säger Elisabeth Ström.

Här kan man väl konstatera att det snarare vore anmärkningsvärt om inte denna punkt låg på dagordningen.

Förra året uppgick den totala omsättningen till uppemot 18 miljoner kronor, varav medlemsintäkterna stod för drygt 5,1 miljoner kronor. Detta var en liten ökning jämfört med året dessförinnan.

När det gäller budgeten har Resumé tidigare informerat om det har varit svårt att få in sponsorer för Guldägget, som är den viktigaste intäktskällan.

Här har vd Björn Rietz meddelat att man kommer att kunna presentera en rad nya sponsorer från och med början av december. Enligt uppgift är nuvarande sponsorer endast Microsoft och Dagens Industri, som man har fleråriga avtal med, samt Posten.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.