onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Elitfotboll Dam lyfter utmaningar i unga tjejers fotbollsvardag

Publicerad: 10 april 2019, 07:28

I en ny kampanj lyfter Elitfotboll Dam de utmaningar unga tjejer som spelar fotboll möter i sin vardag. Samtidigt får organisationen ett nytt utseende.

Ämnen i artikeln:

ReklamPassion Lab

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Mellan 8-14 april kan besökare på Centralstationen i Stockholm testa hur vardagen kan vara för unga tjejer som spelar fotboll idag – en upplevelse som inte bara är härlig. Glåpord och förolämpningar är en del av många unga tjejers vardag när det kommer till idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet.

Nu tar Elitfotboll Dam (EFD), som samlar klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan, ett grepp om problemet genom att lyfta det och berätta vad de gör för att fler ska orka, vilja och kunna gå hela vägen. Under kommande vecka flyttar EFD dessutom sitt kansli till Stockholms Centralstation.

– Med oss dit har vi en stor kub. I den har vi samlat unga tjejers fotbollsvardag för att fler ska kunna ta del av den. Vi har också samlat det viktiga arbete vi gör för att förändra. Att besöka kuben kommer att väcka både eftertanke, diskussion och bra samtal. Det är jag övertygad om, säger Linda Wijkström, kommersiell chef på EFD, i ett pressmeddelande.

Bakom upplevelsen på Centralstationen ligger brand emotion-byrån Passion Lab som tillsammans med EFD, OBOS Damallsvenskan och Elitettan vann första pris i Jernhusens tävling Jernspiran. Vinnarna av Jernspiran får en eventyta plus utvalda reklamytor på Sveriges största centralstation under en veckas tid.

I samband med EFDs projekt på Centralstationen får EFD och klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan dessutom nytt utseende i form av ny grafisk profil och nya logotyper. Fokus har legat på att visualisera styrka och fotboll i framkant.

– Vi har balanserat mellan sobert och kraftfullt, tradition och framtid. Resultatet är tre logotyper och ett grafiskt manér som är avskalat utan att vara simpelt, säger Niklas Turner Olovzon, grundare och creative director på Passion Lab som ligger bakom den nya grafiska profilen och logotyperna.

Arbetsgrupp Passion Lab:
Sara Tellqvist, projektledare
Sarah Lönn, art director
Niklas Turner Olovzon, creative cirector
Daniel Hegborn, strateg
Christofer Wikmark, produktionsledare
Eric Jonsson, planner
Sebastian Dafteke, art director
Johanna Mannefred, copywriter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev