Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Elk Entertainment säljer produktionsdelen till brittiska ITV

Publicerad: 21 juni 2017, 11:16

Elk Entertainment säljer sin produktionsdel, Elk Production, till brittiska ITV Studios.


Ämnen i artikeln:

ITVElk EntertainmentITV StudiosEstelle BodénProduktionsbolag

Motivet bakom försäljningen är att Elk Entertainment vill renodla sin verksamhet samt att man hittat en attraktiv ägare till produktionsdelen. I samband med försäljningen knyter Elk ett samarbetsavtal med ITV Studios som innebär att ITV får exklusiv rätt till Elks format i Sverige och övriga Norden.

– Vi har sedan starten byggt både formatutveckling och produktion inom ramen för Elk Entertainment. Då vi hittade en ny attraktiv ägare till produktionsdelen har vi gemensamt beslutat att sälja den och renodlat fokusera på utveckling av rörligt innehåll. Elk Production och ITV kompletterar varandra perfekt på den svenska marknaden, säger Estelle Bodén, vd för Elk Entertainment.

Hon berättar vidare att formatutvecklingen alltid varit Elks kärnverksamhet och att matchen mellan produktionsverksamheten och ITV:s katalog var perfekt.

Kommer uppköpet att innebära några personalförändringar?

– Anna Rydin och nästan all övrig personal på Elk Production kommer att följa med och bilda ITV Studios Sweden. Det är alltid roligt när en sån här affär kan gå i lås på ett sätt som blir bra för alla

Hur ser framtiden ut för utvecklarverksamhaten?

Vi kommer att fortsätta med både En ska bort och Drömpyramiden som går in på sin fjärde och andra säsong. Utvecklingsdelen har alltid blicken mot internationella marknader och där har vi säkrat licenser i bland annat Tyskland och Holland. Med tanke på hur attraktiv den amerikanska marknaden är letar vi självklart efter öppningar där också, avslutar Estelle Bodén.

Elk Entertainment, som backas finansiellt av Wallenbergstiftelsen FAM, har sedan starten 2012 producerat format som En ska bort, En kväll i New York och Päron i Solen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.