Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ellermore får läkemedelskund

Publicerad: 22 maj 2013, 08:04

Foto: Lundbeck

Reklambyrån Ellermore har fått i uppdrag att marknadsföra Lundbecks nya läkemedel mot alkoholmissbruk.


Ämnen i artikeln:

Ellermore

Inom en snar framtid lanserar läkemedelsföretaget Lundbeck ett nytt preparat som ska hjälpa alkoholberoende att få en större kontroll över sitt missbruk och drastiskt minska sin alkoholkonsumtion. Efter en reklambyråpitch har Lundbeck valt Ellermore för arbetet att lansera den nya produkten.

– Ett av de största problemen med sjukdomen alkoholism är att bara 10 procentav de som lider av alkoholberoende får någon typ av behandling. Men, fortsätter han, med Lundbecks nya preparat kommer alla de som inte ser total avhållsamhet som ett rimligt mål, att få ett behandlingsalternativ, säger berättar Johan Lundgren, projektledare på Ellermore.

Enligt Pia Jarl, produktchef på Lundbeck, består uppdraget av kampanjer riktade mot såväl vården som mot allmänheten, och att Ellermores ”djupa kunskap” inom läkemedel och erfarenheten av rena konsumentkampanjer fällde avgörandet i byråvalet.

Arbetsgrupp:

Johan Good, Planner

Patrik Blomqvist, AD

Sara Fisher, Copy

Johan Lundgren, Projektledare

Sven Nylin, teknisk AD

Lisbeth Pedersen, Produktionsledare

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Ellermore

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.