fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ellermore ny vinnare i Årets Byrå – Fältman uppgav fel siffror

Publicerad: 24 februari 2017, 15:28

Prisutdelningen av "Årets Byrå" 2017.

Foto: Yasmine Winberg

FCB Fältman Malmén uppgav fel siffror i Årets Byrå. Därför tar nu Ellermore deras plats som vinnare i kategorin Reklambyråer 25-50 Mkr.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerÅrets ByråFCB Fältman & MalménPia GrahnStrategRegiEllermoreVinter

FT

Fredrik Thambert


På tisdagens gala klev FCB Fältman Malmén upp på scen och tog emot priset som Årets Byrå. Men faktum var att siffrorna inte stämde. I det senaste bokslutet omsatte byrån 23,4 miljoner kronor – det vill säga klart under gränsen för vad byråintäkten ska ligga på i kategorin. Felet uppdagades för Regi som driver tävlingen, och därför blir byrån av med sitt pris. Men vd:n Pia Grahn vill inte säga att FCB Fältman Malmén "diskas".
– Det är ett misstag från deras sida. Men de har kvar sina omdömen från kunderna och är kvar i undersökningen. Men reglerna säger att de försvinner från vinnarlistan.

Magnus Fältman, cd på Fältman & Malmén:
– Lika mycket som vi beklagar detta, gläder vi oss ändå åt det stora förtroende, den uppskattning och det höga kundbetyg vi fått från våra uppdragsgivare.

Istället blir det tvåan i kategorin, Ellermore, som kliver upp på första plats. Ny tvåa är därmed Vinter och trea blir Strateg i Örebro.
– Vill passa på att tacka alla våra underbara kunder, dom får av oss utmärkelsen "Årets Kunder", kommenterar Ellermores vd Carola Ristoff.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev