måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Emma Blom startar byrå - teamar upp med Acne

Publicerad: 1 december 2015, 10:04

Emma Blom, vd för nystartade Social Industries, och Victor Press, ordförande Acne.

Foto: Press

Tidigare Patchwork-vd:n Emma Blom startar byrån Social Industries i samarbete med kommunikationshuset Acne.

Ämnen i artikeln:

PatchworkAcneEmma BlomSocial Industries

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Resumé berättade igår att Egmont investerar i sociala medier-byrån Patchwork. Sverige-vd:n Emma Blom lämnade Patchwork tidigare i höstas för att starta egna byrån Social Industries. Byrån slår upp portarna nu i december och sitter då hos Acne på Västra Trädgårdsgatan 9 i Stockholm.

Social Industries blir ett separat bolag, men med nära samarbete med Acne, vilket betyder att bolaget tar hand om både Acnes kunder och har egna.

– Inriktningen blir på social marketing och att sprida innehåll. Otroligt många byråer är duktiga på att skapa innehåll idag, men det är betydligt färre som är duktiga på att sprida det på ett modernt sätt. Det är därför Patchwork har haft existensberättigande och vi ser att fler efterfrågar detta idag, säger Emma Blom till Resumé.

Att inte fullfölja genom att sprida innehållet anser Emma Blom även innebär en utmaning för mediebyråerna.

– Man gör innehåll och hoppas att det är så bra att det ska spridas, vilket gör en väldigt utlämnad. Om man tittar på internationella kunder och konton så är innehållet oftast klart eller har satta ramar, men man måste ändå få ut det. Mediebyråer försöker bli mer digitala, men måste ta en annan anfallsvinkel.

Social Industries kommer att välkomna alla som vill satsa på sociala medier, oavsett bransch.

– Det som är så spännande med sociala medier är att alla vill vara där och alla branscher behöver vara där. Våra uppdrag kommer därför skilja sig åt väldigt mycket. Traditionella företag med stora konsumentbudgetar såsom läsk och bilar har alltid investerat i sociala medier, men det som händer nu är att alla gör det. Om ett varumärke vågar  stänger jag inga dörrar, säger Emma Blom.

Social Industries har idag ett kärnteam på plats och ett antal kunder klara.

– Det kan också bli aktuellt med fler rekryteringar redan i början på nästa år, säger Emma Blom.

Victor Press, ordförande i Acne, kommenterar starten av Social Industries:
– Emma har varit en drivande kraft i utvecklingen av social marknadsföring i Sverige. Vår ambition med Social Industries är nu att fortsätta driva utvecklingen i Sverige såval som internationellt genom våra utländska Acnekontor, säger han.

Acne har idag verksamhet i Stockholm, Paris, London, Berlin och Los Angeles.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev