Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

En dröm om en vit jul

Publicerad: 26 november 2009, 16:04

I dag lever 385 000 barn i förhållanden där alkohol har en stor roll. IOGT-NTO:s julkampanj ”Alla barn har rätt till en vit jul” tillägnas alla de barn som vill ha en jul utan alkohol.


Ämnen i artikeln:

Kampanjer på GIOGT-NTO

Systembolaget har sin säljtopp veckorna innan jul. Johanna Bergkuist, kommunikationschef på IOGT-NTO, vill lyfta frågan om alkohol alltid måste finnas.
– Julen är ju barnens högtid. Vi kommer därför, i samband med kampanjen, skapa aktiviteter dit alla är välkomna, nyktra.

Dessutom har IOGT-NTO tillsammans med ANR BBDO tagit fram en ny varumärke- och kommunikationsplattform. Varför?
– Kännedom och kunskap kring vad IOGT-NTO gör har minskat, framför allt i storstäder och bland yngre målgrupper. Som ett av målen 2015 vill vi vara ett välkänt och starkt varumärke, säger Johanna Bergkuist till Resumé.

IOGT-NTO beskriver hur alkoholbranschen såväl som livsstilsmedia har mutat in att alkohol ska associeras med roligt.
– Det dricks vin överallt. I inredningsreportagen står vinglasen fyllda på borden och på föräldramöten serveras vin i stället för kaffe. Här vill vi vara med att förändra bilden, säger Johanna Bergkuist.

Fakta

Kund: IOGT-NTO
Byrå: ANR BBDO
Uppdragsgivare: Johanna Bergkuist och Stefan Bergh
Arbetsgrupp: Sara Kolbäck copy, Andreas Lönn ad, Pontus Karlsson projektledare, Christina Rudling produktionsledare, Anna Jensen planner
Medieköp 2008: Ingen uppgift

Matilda Sundåker

Ämnen i artikeln:

Kampanjer på GIOGT-NTO

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.