Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”En förolämpning”

Publicerad: 8 september 2010, 13:28

En ny ”9/11”-skandal är på gång. Nu är det Saatchi & Saatchi i Frankrike som i en annons för franska tidningen Courrier skämtar om terrorattacken.


Ämnen i artikeln:

Saatchi & Saatchi

På lördag är det nio år sedan som två flygplan kraschade in i World Trade Centers tvillingtorn på Manhattan.

Och med åren tycks det ha blivit tradition att någon byrå gör en smaklös annons som anspelar på den tragiska händelsen. Förra året var det DDB Brazil som i en annons för WWF jämförde 9/11 med Tsunamikatastrofen. Det fick vittgående konsekvenser och har bland annat påverkat reglerna för internationella reklamtävlingar.

I år är det Saatchi & Saatchi i Frankrike som inte kunde hålla kreativiteten i styr. I en kampanj för den franska veckotidningen Courrier med temat Learn to anticipate, Lär dig förutse, har man försökt göra humor av tre historiska händelser i USA.

Bilden över Manhattan visar tvillingtornen som duckar för två flygplan.
”Den senaste förolämpningen”, skriver reklambloggen Adfreak.

”9/11”-annonsen är känsligast men även annonsen där John F Kennedy åker limosin genom Dallas med en skottsäker bur är osmaklig.

”De två trista (annonserna) hade döden som konsekvens. Kom ihåg det kreatörer när ni försöker skoja om historiska event”, skriver Åsk Wäppling, på bloggen Adland.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Saatchi & Saatchi

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.