Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"En miljard Facebook-användare så gott som säkert"

Publicerad: 24 juni 2010, 18:15

Igår kväll utsågs Facebooks grundare, 25-årige Mark Zuckerberg, till årets mediepersonlighet vid Cannes Lions. I samband med talet gjorde han klart att det bara är en tidsfråga innan Facebook når en miljard användare, men det sker inte i år.


Mark Zuckerberg

Då han fick priset höll han, iklädd jeans, tenniskor och t-shirt, ett minst sagt kort, men ändå kärnfullt tal. Budskapet handlade om hur man nu väver in företagen i Facebook. Innan han tog emot priset visades bland annat en film och hur man arbetar på Facebook och i denna visade man bland annat en funktion där en användare rekommenderade en specifik produkt, i det här fallet en cykel, till en annan användare:

– Genom att nu även företagen kommer in på Facebook kan jag så gott som garantera att vi kommer att nå en miljard användare, säger Mark Zuckerberg.

Tidigare under dagen hade han talat om hur endast Ryssland, Japan och Kina är de enda större länderna som inte har Facebook som ledande socialt media.

Mark Zuckerberg räknar inte med att Facebook når en miljard användare i år, men gjorde klart att man redan nu har över en halv miljard användare.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.