Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”En ögonblicksbild av en storstad”

Publicerad: 27 augusti 2010, 15:58

En aggressiv hund och en kille som cyklar på gångbanan rimmar kanske illa med trygghet. Ändå är det just detta som presenteras i moderaternas valmanifest, som släpptes idag.


Idag, fredag, presenterade Moderaterna i Stockholms Stad sitt valmanifest. På affischen står – Ett tryggt Stockholm där människor kan växa av egen kraft.

Problemet är bara förstasidan innehåller en aggressiv hund och en man som cyklar på gångbanan. Kanske inte helt förenligt med trygghet med andra ord:
- Bilden är en ögonblicksbild av hur det ser ut i en storstad. Om det verkligen är en pitbullterrier vet du mer än Svenska Kennelförbundet. De säger att det är en blandras och att det är omöjligt att urskilja exakt vad det är för hundras, säger Elisabeth Somp, kommunikationschef på Moderaterna i Stockholms Stad.

Oavsett om det är en pitbullterrier eller ej ser hunden rätt aggressiv ut?
- Jag uppfattar inte en hund med spetsade öron som aggressiv. Det ligger mer i betraktarens ögon, säger Elisabeth Somp.

Er pressekreterare kunde inte hålla sig för skratt. Kan du inte se det lustiga i det hela och erkänna att ni har gjort en tabbe?

- Det kan jag inte kommentera annat än att det är kul om hon är glad. Det är ändå så här det ser ut i Stockholm och det är som sagt en bra ögonblicksbild. Så vi ser ingen anledning att göra om försättsbladet, säger Elisabeth Somp.

Vad har ni använt för byrå?
- Vi har inte använt någon specifik byrå till just detta, utan det är en ren inhouse-produktion. Sedan känner du säkerligen till att vi bland annat brukar samarbete med DDB.

Var det ett misstag att inte använda någon byrå? Jag menar med tanke på slutresultatet?

- Jag har ingen kommentar kring just det påståendet, säger Elisabeth Somp.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.