Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”En overklig känsla”

Publicerad: 13 augusti 2013, 11:23

Emma Stjernlöf tronar överst på Matterhorn.

Foto: Privat.

Här jublar Emma Stjernlöf – 4 478 meter över havet. Adidas marknadschef valde ett udda sommarnöje – hon besteg fruktade Matterhorn på gränsen mellan Schweiz och Italien. – En overklig känsla, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

AdidasEmma StjernlöfGoogle

Emma Stjernlöf – tillbaka på Adidas efter ett och ett halv år som nordisk kommunikationschef på Google – nådde nya höjder under semestern.

Detta på ett av Europas högsta berg – svårklättrade Matterhorn.

Hur var känslan att nå toppen?
– Obeskrivlig, eller kanske snarare overklig. Man känner sig som störst och minst i världen på en och samma gång, haha.

Hur stor fysisk prövning var det?
– Jag ska inte romantisera, det var riktigt jobbigt. Matterhorn är tekniskt och höjden gör sitt till att det blir en fysisk påfrestning utöver det vanliga.

Har du gjort något liknande tidigare?
– Jag har bestigit bland annat Mont Blanc och Kilimanjaro men varje berg är ju en helt egen upplevelse. Matterhorn är inte det högsta jag gjort men definitivt det brantaste och mest tekniska.

Varför gjorde du det?
–       Jag älskar det! Känner mig som hemma i bergen och får umgås med likasinnade. Den där toppkicken är en bonus. Impossible is Nothing, på riktigt.

Så strandhäng är inget för dig?
–      Jo, absolut. Jag laddade upp med två veckors kolhydratladdning (läs: horisontellt läge i solstolen i Italien och Spanien). Det gäller att ha balans i livet...

När vi intervjuade dig för något år sedan sa du att du sökte kickar. Hur stor kick var det här på en tio-gradig skala?
–      Nio.

Hur går det på jobbet, vad är prio för dig i höst?
– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i sportbranschen. Fokus just nu ligger på att planera det stora VM-året 2014 som för vår del kickar igång redan innan årsskiftet. Fotboll är ju Adidas hemmaplan så mycket spännande är att vänta. Dessutom går det riktigt bra på löparsidan just nu med innovationen Boost. Närmast kan man träffa Adidas på Lidingöloppet, redan fullbokat så det blir en löparfest!

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AdidasEmma StjernlöfGoogle

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.