Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"En overklig respons"

Publicerad: 5 november 2009, 12:56

Com hems reklamfilm ”Det bästa från internet 1999-2009” summerar ett decenniums samlade Youtube-klipp. Filmen har snabbt blivit en klickraket på nätet och har inom en veckas lopp hunnit få närmare 210 000 visningar, och både blivit den mest sedda och mest populära bland de svenska klippen på  webbplatsen.


Ämnen i artikeln:

KingCom Hem

- Det har varit en närmast overklig respons, vilket såklart är skitkul, säger Christian Karlsson på King, vars byrå ligger bakom filmen.

I filmen ser man reklamfigurerna Judit & Judit rekonstruera klassiska Youtube- klipp och såväl ”Spy-Eva” som satir-musikvideon ”Ansiktsburk” dyker upp.
- Vår uppgift var att kommunicera att ComHem har levererat bredband i 10 år. Samtidigt ville vi göra något som kunde lyfta Judit & Judit-konceptet i en målgrupp som är extremt viktig för bredbands-affären. Redan nu kan vi se tendenser till att den gör sitt jobb och att den även har en positiv effekt på varumärket ComHem som ju jobbar i en rätt brant uppförsbacke.

I natt visades även filmen i Amerikansk TV i programmet ”Attack of the show” som visas på kanalen G4tv som sänds i USA, Kanada och Australien. Ett populärkulturellt program, med fokus på nät, riktad till ungdomar.
- Hela den här uppståndelsen är extra rolig, för man vet aldrig om en film funkar ute i den virala världen, virala kampanjer är alltid lite av en chansning. Den stora skillnaden mot andra virala filmer är att det här är en ganska traditionell reklamfilm, som gör ett kommersiellt jobb för com hem, säger Tommy Carlsson, även han en av upphovsmakarna på King.

Förutom succén på nätet och i USA har även en tv-station i Frankrike hört av sig.
- Bara efter att filmen hunnit lega ute på nätet i 20 timmar hörde de av sig och ville köra den i deras tv-serie. Den har spridit sig fantastiskt fort.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

KingCom Hem

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.