Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”En ren lyckoträff”

Publicerad: 3 februari 2012, 09:40

Gunnar Skarland.

Foto: Pressbild.

Han var med och grundade nyligen nedlagda Goss. Nu har Gunnar Skarland klart med nytt jobb. Nya arbetsplatsen blir Göteborgsbyrån Milk.


Ämnen i artikeln:

Gunnar Skarland

I november kunde Resume.se rapportera att Goss i Göteborg lägger ned efter 16 år.

Nu står det klart att en av grundarna, Gunnar Skarland, ansluter till den då kanske närmaste konkurrenten Milk.

– Milk hörde av sig till mig. Jag var just då inte säker på vad jag ville göra överhuvudtaget. Men det fina är att om jag skulle gått ut och sökt på olika byråer hade Milk varit en av de som stått överst på min lista, så det var ju en ren lyckoträff. Jag tycker de har varit duktiga genom åren och visat på en vilja och ett fint reklamtänk, det uppskattar jag. Dessutom är de lagom stora så att man kan få lite inflytande och känna sig behövd, säger Gunnar Skarland till Resume.se.

Vilka likheter/skillnader har Milk jämfört med Goss?
– GOSS och Milk är nog ganska lika på många sätt. Ungefär samma ambitioner, lika stora, liknande kundstruktur. GOSS hade kommit lite längre innan vi la ner, vi hade hållit på i sexton år och Milk i drygt tio nu. Det var när Goss hade funnits i tio år som det lossnade ordentlig för oss med guldägg, internationella priser och större kundförfrågningar.

Får du sällskap av någon annan från Goss?
– Nej. Men jag hoppas att få möjligheten att jobba tillsammans med någon av dem igen i framtiden. Det är många jag tycker väldigt mycket om i det där gänget.

Vilka kunder kommer du att jobba med?
– Det vet jag inte i dagsläget.

Hur känns det att "bara" vara medarbetare och inte grundare?
– Det är en bra fråga som jag inte kan svara på ännu. Du får komma tillbaks om ett halvår. Förmodligen en mix av frustrerande och befriande, skulle jag tro.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Gunnar Skarland

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.