Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”En ruggig historia”

Publicerad: 21 mars 2012, 15:47

Henrik Tord släpper thrillern KUM.

Foto: Ordfront.

Henrik Tord, creative director och copywriter på Digitas bokdebuterar med en thriller. Han har varit bosatt i Singapore under flera år och boken – KUM – skildrar en baksida av Sydostasien turister sällan ser.


Ämnen i artikeln:

Digitas

Henrik Tord, creative director och copywriter på Digitas har bott i Singapore i många år men är nu tillbaka i Sverige igen och debuterar med romanen KUM (khmer: ung. oproportionerlig hämnd) som utspelar sig i Sydostasien och skildrar en baksida många turister inte ser.

– KUM är en ruggig historia som utspelar sig i Sydostasien, på de lyxigaste kontoren och på de smutsigaste bakgatorna. Men trots allt våld finns det en värme i boken som jag hoppas lyser igenom. Det är en bok för de luttrade, för de som tröttnat på vanlig kriminallitteratur.

Det är en bok för folk som verkligen älskar Asien och vågar se bortom turiststråken, säger Henrik Tord.

– Boken utspelar sig i de områden som inte lyfts fram i glättiga resetidningar och guideböcker, men även i världsmetropoler som Singapore och Shanghai där vissa människor lever ett mycket priviligierat liv, i över dådig lyx. Den handlar om när dessa två världar möts, hur de när och tär på varandra. Varje år reser en halv miljon svenskar till Thailand med omnejd, fortsätter Henrik Tord.

KUM ges ut av Ordfront förlag och släpps idag, torsdag 22 mars.

Erika Siljendal

Ämnen i artikeln:

Digitas

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.