Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”En så jävla bra kund”

Publicerad: 20 juni 2012, 19:01

Vild eufori i Volontaires Cannes-delegation.

Foto: Frerik Hazén.

Volontaire har vunnit Sveriges hittills enda Grand Prix under Cannes Lions 2012 med "Curators of Sweden" åt Visit Sweden och Svenska Institutet. Efter triumfen riktar byrån stor tacksamhet och uppskattning till sina uppdragsgivare, vars agerande när det stormade i förra veckan var en avgörande faktor bakom vinsten.


Ämnen i artikeln:

VolontaireCannes Lions 2012

– Det var Lottie Knutson-nivå på deras agerande förra veckan. Den trygghet och  det lugn de visade under hårt tryck, att ta sitt ansvar utan att skylla ifrån sig är så stort att jag blir tårögd. Det är en jävla bra kund, säger Patrick Kampmann som är cd på Volontaire och den på byrån som jobbat mest med Curators.

Briefen för uppdraget var ganska enkel. Det fanns en sverigebild, ett löfte om transparens, öppenhet och progessivitet som var uttryckt i ett strategidokument.

Volontaires jobb blev att leda det löftet i bevis. Idén om twitterkontot är enligt Patrick Kampmann "stor i sin enkelhet" men den kreativa processen var inte det mest ansträngande i sammanhanget. I stället var det förankringen, att få inbladade parter att våga satsa som var den stora utmaningen.
– Vi jobbar med det här varje dag med våra kunder. Man kommer till en punkt där man måste våga släppa lite. Och den punkten blir avgörande i ett uppdrag. Gör dom det, och vi har gjort allt annat rätt så blir det fantastiska resultat. Det är sådan return on investment att det inte går att räkna, säger Carl Unger som är vd för Volontaire.

Han är hedrad över utmärkelsen, och lättad:  
– Att få göra kommunikation för sitt eget land genom att visa på vad vi tycker är viktigt inom kommunikation vet jag inte hur man skall toppa. Vi var otroligt nervösa förra veckan, det var så mycket som stod på spel på alla nivåer.

Veckan i Cannes Lions markerar finalen på en vår som har varit riktigt bra för Volontaire. Man har vunnit nya kunder, guldägg och nu Grand Prix. Ekonomin ser stark ut och Carl Unger menar att byrån har höjt ribban för att våga fortsätta.
– Vi har gått från en rebellisk tonåring till ett mycket proffsigare bolag. Vi har jobbat väldigt hårt att få ordning på vår process. Nu skärper vi till det ytterligare och tar nästa steg.

Fredrik Hazén

Ämnen i artikeln:

VolontaireCannes Lions 2012

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.