Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Engelhart lämnar Coop Marknad

Publicerad: 30 maj 2013, 08:47

Thomas Engelhart.

Som Resumé tidigare rapporterat införlivas Coop Marknad i det nya bolaget Coop Sverige. I samband med omdaningarna lämnar Coop Marknads vd Thomas Engelhart sin post.


Häromdagen tillkännagav KF en rad förändringar för att få ordning på  lönsamheten. En av konsekvenserna blir att marknadsavdelningen inom Coop  Marknad blir en del av det nya bolaget Coop Sverige AB. Den nya  organisationen kommer innebära att Coops marknadsföring nu blir helt  centalstyrd.

Thomas Engelhart meddelar på torsdagen att han lämnar sin tjänst.

–  Jag ser positivt på de förändringar som nu sker. Nuvarande strategier  ligger fast och genom det nya bolag som skapas får vi ännu bättre  förutsättningar för att genomföra affärsstrategi och marknadsaktiviteter  fullt ut i hela Coop. Beslutsvägarna blir kortare och det finns en stor  potential för effektiviseringar. Grunden är lagd och det är dags för en  ny kraft att ta över stafettpinnen, säger han i ett pressmeddelande.

Thomas Engelhart är kvar på Coop till 1 juli. Fram till dess att Coop  Marknad upphör som bolag och verksamheten går upp i Coop Sverige kommer  Magnus Johansson vid sidan av sin roll som vd för Coops inköpsbolag  Cikab att vara tillförordnad vd för Coop Marknad.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.