Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Eniro letar Sveriges bästa firmanamn i ny kampanj

Publicerad: 20 september 2017, 08:49

I en kampanj för att hylla småföretagen runtom i Sverige ger Eniro sig ut på jakt efter landets bästa firmanamn.


Ämnen i artikeln:

EniroNarvaReklam

För ett litet företag med en ännu mindre annonsbudget kan ett innovativt företagsnamn vara ett billigt sätt att få kunderna att komma ihåg en.

– 99% av Sveriges företag har 50 eller färre anställda och företagen saknar oftast resurserna som behövs för att öka sin synlighet. Med ett bra firmanamn kan man komma en bit på vägen eftersom namnet är en bra marknadsföring i sig själv. Här är det avgörande att företaget har ett namn som du kommer ihåg och som i ett eller två ord beskriver essensen av verksamheten, produkten eller tjänsten, säger Joakim Antelius, medlem i juryn och vd på Patchwork Sweden.

I kampanjen "Sveriges bästa firmanamn" vill nu Eniro leta rätt på det företag som lyckats allra bäst med sin namngivning. Under de kommande två månaderna ska söktjänsten med hjälp av tips från allmänheten och en utmänd jury utse en vinnare.

– Med den här tävlingen firar vi små till mellanstora företag i hela landet. Många har en lokal förankring och finns bara på en ort. I vår analys framgår det att 82 procent av svenskarna föredrar att handla i sitt närområde, och anledningen till det är framför allt för att stötta det lokala näringslivet. Vi hoppas att så många som möjligt från allmänheten vill engagera sig i tävlingen och nominera en lokal aktör till Sveriges bästa firmanamn, säger Donny Arnstad från Eniro.

Tävlingen pågår på Eniros kampanjsajt fram till i mitten av november.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

EniroNarvaReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.