Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Eon slänger ut Hilanders

Publicerad: 17 december 2008, 11:12

Tyska energibolaget Eon byter byrå. Forsman & Bodenfors blir företagets nya huvudbyrå och därmed avslutas samarbetet med Hilanders.


Ämnen i artikeln:

HilandersEonForsman & Bodenfors

Carina Brorman. Foto: Berne Lundkvist

Ni byter byrå, varför?
– Det handlar om ett helt nytt uppdrag och då behövde vi en ny byrå. Dels beror det på att Eon nu internationaliserar varumärket och dels beror det på att vi gjort om organisationen en del och nu flyttar varumärkesarbetet från att ligga under försäljning till under koncernledningen, säger Carina Brorman, varumärkes och kommunikationsdirektör på Eon.

Hon tillägger.
– Det handlar inte om Hilanders utan mer om uppdragets utformning. Hilanders har främst varit inriktade på varumärkets information. Det har inte funnits en strategi att jobba med helheten tidigare. Nu ska vi bli mer internationaliserade och vi behövde en byrå som kunde ta det ansvaret.

Ulf Strömqvist, vd på Hilanders, säger dock att Hilanders kommer att fortsätta arbeta med Eon hela 2009.
– Vi har ett avtal om exklusivt huvudbyråskap för Eon Sverige till och med den 31/12 2009. Strömqvist säger dock att de efter det kommer att sluta samarbeta med Eon.
– På grund av den allt högre graden av styrning av kommunikationen från Eon i Tyskland, är det från vår sida inte aktuellt att förlänga det efter avtalstidens utgång.

Att samarbetet kommer att fortsätta under 2009 bekräftas av säger Carina Brorman.
– Ja, vi har ett avtal med Hilanders som varar under 2009. Vi har tänkt starta samarbetet med Forsman & Bodenfors på ett lite annorlunda sätt. Man kan säga att det blir som två parallella spår. F&B kommer att börjar jobba med lite andra frågor än vad Hilanders gjort.

Så under 2009 kommer ni att ha två byråer?
– Ja, det stämmer. Vi ska avsluta samarbetet med Hilanders och har valt F&B, men vi har ännu inte skrivit något avtal med dem och under 2009 ska vi starta upp det nya samarbetet med dem..
Eon har samarbetat med Hilanders i lite mer än tio år.

Eon valde Forsman & Bodenfors genom en pitch som pågått under hösten. Totalt deltog sex svenska byråer.
– Kriterierna var att man skulle kunna hanetera en nordisk organisation och hålla hög kvalité. Vi har fokuserat på arbetsgruppen, hur man ser på vår bransch och hur man kunde hantera det kommande arbetet som vi vill göra.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.