Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Eric Ericssons nya projekt: ett sällskapsspel

Publicerad: 7 november 2012, 15:47

Spelet "Välkommen till samhället".

Foto: Pressbild.

Förre McCann-kreatören och författaren Eric Ericsson släpper ett nytt projekt – ett sällskapsspel, "Välkommen till samhället".


Ämnen i artikeln:

Eric Ericson

I reklambranschen blev Eric Ericson ett välkänt namn inte minst för den  flera kvadratmeter stora tuschteckningen som han ritade direkt på väggen  under anställningsintervjun på Storåkers McCann, numera McCann  Stockholm.

En av pilar sammanlänkad skiss sitter än i dag kvar som ett ingivelsens konstverk, med namnet "Så fungerar samhället".

För sex år sedan sade Eric Ericsson upp upp sig från byrån för att satsa  på egna projekt. Han hade då redan skrivit succéboken "Brev till  samhället" där han publicerar den absurda brevväxling som han under  flera år fört med båda med företag och myndigheter.

Boken följdes snabbt upp av "Brev till utlandet", där han med ungefär  samma tema skickar brev till officiella företrädare i världens alla  länder.

Han har även hunnit med att vara pjäsförfattare till Dramatens  uppsättning av "Brev från Eric Ericson", arbetat med inslag för Sveriges  Radio och dokumenterat den syriska ruinstaden Palmyra.

Nu kommer nästa projekt: ett sällskapsspel för hela familjen med namnet "Välkommen till samhället". I det startar spelaren som nyfödd och  vandrar sedan fram genom livets olika skeenden.

Deltagarna guidas genom samhället och kommer under spelets gång i  kontakt med myndigheter, känslor, normer, institut och problem. Den  enskilda spelarens liv kan ta många olika och oväntade riktningar.

Spelet är framtaget av Eric Ericson och konstnären Lars Arrhenius.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Eric Ericson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.