Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Ericssons varsel drabbar marknadsavdelningen

Publicerad: 11 Mars 2015, 11:41

Ericsson drar ned i Sverige.

Foto: Pressbild.

Ericssons storvarsel drabbar också marknads- och kommunikationsfunktionerna. Enligt bolaget kommer personal att tvingas lämna, samtidigt som antalet konsulter dras ned.


Ämnen i artikeln:

Ericsson

I dag meddelade telekomjätten Ericsson ett chockvarsel på 2200 personer i Sverige. I Stockholm vill de minska ned antalet tjänster med 1125. Hårdast drabbas Katrineholm där bolaget ska avveckla hela sin verksamhet, och tyngdpunkten i sparprogrammet ligger på avdelningarna Forskning och Utveckling samt Supply.

Men en generell neddragning kommer också att drabba marknads- och kommunikationsfunktionerna på Ericsson. Det bekräftar en presstalesperson som Resumé har talat med.  
– Jag kan inte säga säkert hur många det blir som berörs, men det kommer att bli ett minskat antal anställda, säger hon.

Dessutom aviserar Ericsson att de gör sig av med 850 konsulter. Där kan de inte nuläget inte ge besked om några kommunikationsleverantörer kommer att skäras bort.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Ericsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.