Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Erik Saade inleder samarbete med kinesisk teknikjätte

Publicerad: 17 mars 2021, 09:52

Artisten Eric Saade ska få svenskarna att få upp ögonen för Xiaomis mobiler.


Ämnen i artikeln:

ProfilKampanj

Det kinesiska teknikföretaget Xiaomi är världens tredje största smartphone-varumärke och har dessutom etablerat världens största plattform för Internet of things, enligt egen utsago. Företagets produkter finns i mer än 90 länder globalt, och en satsning på den svenska marknaden inleddes häromåret. Än så länge har dock få svenskar köpt mobilen i proportion till andra varumärken som Apple och Android. 

I samband med att varumärket nu släpper en ny telefon inleds även ett samarbete med den svenska artisten Eric Saade. Han kommer att vara en av flera profiler som ska få svenskarna att få upp ögonen för den kinesiska mobiltillverkaren. 

Fokus på teknik, innovation och pris går som en röd tråd i varumärkets kommunikation.  Liksom Huawei lyfter man fram mobilkamerans kvalitet i den telefon som nu släpps på den svenska marknaden. 

– Det är med stolthet som vi kan berätta om vårt samarbete med Eric Saade. Han förkroppsligar den typiska Xiaomi-användaren genom sitt intresse för den allra senaste teknologin och starka känsla för kreativt skapande. Sedan vårt intåg på den nordiska marknaden har vi med glädje kunnat följa svenska användare och experters växande engagemang kring Xiaomis smartphones och kontinuerliga expansion av innovativa produkter. Samarbetet med Eric är ett ytterligare ett steg i vårt arbete med att erbjuda innovativ teknologi till så många svenska användare som möjligt, säger Bo Peng, managing director på Xiaomi i Norden, i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Svenska pr-chefen om kampen för att bredda bilden av Huawei: ”Det gäller att få ut andra stories” 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

ProfilKampanj

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.