Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Eskilstunas reklamhyllning till Kent

Publicerad: 21 november 2011, 14:15

Eskilstuna Innerstad hyllar stadens stora rocksöner på omslaget till nya reklambilagan. – Vi ville göra något lite annorlunda, säger vd:n och centrumutvecklaren Mikael Lönngren.


Ämnen i artikeln:

Kent

Kent hyllas av sin hemstad när Eskilstuna innerstad, som arbetar med att marknadsföra butikerna i just Eskilstunas innerstad, presenterar sin nya reklambilaga. Omslaget är nämligen en hyllning till bandets debutalbum från 1995, där bandet går igenom en tunnel vid Gullmarsplan i Stockholm.

– Vi bollade lite idéer kring vad vi ville göra och så kom vi fram till detta, säger Mikael Lönngren, som är vd och centrumutvecklare på Eskilstuna innerstad.

– Vi ska entuasismera och vi kände att vi ville göra något lite annorlunda, fortsätter han.

Bandets manager Martin Roos gav sitt godkännande när han fick frågan och därefter var det bara att sätta igång. På omslaget till den nya Eskilstunabilagan har bandmedlemmarna bytts ut till lokalpolitiker och tunneln vid Gullmarsplan har ersatts av en viadukt vid Nyfors i Eskilstuna.

Mikael Lönngren menar att städer runt om i Sverige borde bli bättre på att lyfta fram det de är stolta över.

– Kent är Sveriges mest framgångsrika band genom alla tider. Vi borde bli bättre på att belysa det, och överlag är svenska städer dåliga på att lyfta fram det de är stolta över, säger han.

Omslaget till Kents debutalbum från 1995.

Bilagan är framtagen av Eskilstuna-Kurirens reklamateljé.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Kent

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.