Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Estelles dopdag – då lanseras Öfverklassgeneratorn

Publicerad: 22 maj 2012, 09:21

I dag, på Estelles dopdag, lanseras "Öfverklassgeneratorn" där man får sitt eget överklass-smeknamn. Responsen har varit enorm. – Reaktionerna är lavinartade i sociala medier, säger ad:n Filip Lindqvist till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Svensson

Reklambyrån Svensson huserar fjärran från överklassens gemak.

Byrån har fått sitt namn just på grund av att man identifierar sig med det verkliga Sverige.

Idén till "Öfverklassgeneratorn" kom från ad:n Filip "Fille" Lindqvist som är fascinerad av smeknamn i allmänhet och på senare tid överklassens i synnerhet.

–   Jag och min kollega Anders Torselius käkade lunch en dag för ett tag sedan och började prata om överklassens smeknamn. Det är "Tjompe" och "Noppe", "Lippy" och "Tufsan och "Nufsan" och så vidare. De är så barnsliga. Vi pratade med våra digitala producenter Delorean som tidigare gjort "MC Ranelid"-sajten och de nappade.

–   Sedan fick vi tips om att lansera det i samband med något lämpligt, och vad kunde vara lämpligare än Estelles dopdag.

Generatorn lanserades i morse och responsen har varit stor. I databasen finns ett hundratal smeknamn. Många är påhittade och några är autentiska från kungafamiljen och dess vänner.

– Vi är vanliga Svenssons och i solidaretetens tecken tycker vi att alla borde ha rätt till ett överklass-smeknamn, säger Filip Lindqvist.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Svensson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.