Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Ett ideellt drömuppdrag”

Publicerad: 30 september 2010, 13:37

Hilanders har fått en ny kund i organisationen Minstoradag. Uppdraget är ett probono uppdrag för stiftelsen som jobbar för svårt sjuka barn.


Ämnen i artikeln:

HilandersUlf Strömqvist

Hilanders vd Ulf Strömqvist.

Minstoradag är en stiftelse som hjälper svårt sjuka barn att uppfylla sina önskedrömmar. Stiftelsen har tidigare jobbat med McCannbyråerna Momentum och Storåkers.

Nu har de valt Hilanders som ny reklambyrå.

– Vi har fört en dialog internt och även tagit in referenser, säger Claire Rosvall, grundare och generalsekreterare för MinStoraDag.
– Valet landade enhälligt på Hilanders. Det känns nu mycket inspirerande att inleda en ny byrårelation med högt ställda mål och förväntningar.

På byrån är de mycket hedrande:
–  När jag i början av 2000-talet hörde talas om tankarna bakom MinStoraDag såg jag det som ett ideellt drömuppdrag. Som flerbarnsfar värmde verkligen grundtanken mitt hjärta. Nu har vi fått uppdraget och det är en stor och spännande utmaning, säger Hilanders vd Ulf Strömqvist.

Samarbetet med Hilanders har precis inletts.
– Idag har det en rätt god kännedom, men kunskapen om organisationen är inte så djup. Vi ska framför allt att fördjupa kunskapen, säger Rickard Bäcklin, kundansvarig projektledare på Hilanders.

Mediebyrå för uppdraget är Bizkit. Organisationen har hittills gått rätt brett i de stora medierna.
– Minstoradag har jobbat med hela mediekartan och det är vår ambition att fortsätta göra det, säger Rickard Bäcklin.

Enligt Bäcklin blir uppdraget ”en trevlig aktivitet att nyttja sin kreativa förmåga på” som ska engagera hela byrån, även om huvudteamet sitter i Stockholm. Därför finns projektledarassistenten Andrea Diestel med uppgiften att driva in malmökreatörernas idéer för uppdraget.

– Som med alla ideella uppdrag gäller det att hitta ett arbetssätt som inte kommer i vägen för betalande kunder. Då är det bättre att sprida uppgiften  så att alla på byrån kan jobba med det.

Arbetsgruppen

Kund: Minstoradag
Uppdragsgivare:
Claire Rosvall, grundare och generalsekreterare
Byrå: Hilanders
Arbetsgrupp:
Ad Sten Åkerblom, Hilanders
Copy Martin Stadhammar, Hilanders
Projektledare Rickard Bäcklin, Hilanders
Produktionsledare, Pia Gabrielsson,
Grafisk formgivare, Olle Hellström,
Webbstrateg, Peter Simons

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

HilandersUlf Strömqvist

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.