Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Eurobest kan komma att stanna i Sverige

Publicerad: 3 juni 2008, 15:46

I veckan besökte reklamfestivalsgeneralen Phil Thomas Sverige. Hans besök är en granskning. Om Sverige klarar kravet kan reklamtävlingen Eurobest komma att permanentas i Stockholm.


Phil Thomas. Foto: Erik Esbjörnsson

Phil Thomas är högsta chef för Cannes Lions, Dubai Lynx och Eurobest. Han är en stor Sverigevän och under sitt 24 timmars besök hann Phil Thomas träffa flera företrädare för de stora svenska reklambyråerna.

I december arrangerar Sverige och Reklamförbundet för första gången reklamtävlingen Eurobest. Tävlingens utformning och framtid är något oklar och nu pekar det mesta på att Eurobest kommer att placeras i Stockholm för all framtid. Tävlingen är 20 år gammal.

– Vi har aldrig haft en tillhörande festival med tävlingen utan det här är första gången vi gör det här försöket. Under ett par år har vi planerat att göra det på liknande sätt som vi gör i Cannes och valet föll på Stockholm.

Varför Stockholm?
– Det beror på tre saker. När vi gör någonting behöver vi alltid ha en stark och inflytelserik partner och det har vi i Reklamförbundet. Det andra skälet är att Stockholm och Sverige har haft många bidrag i Eurobest och man förstår tävlingen. Det tredje skälet är att vi behöver ha en plats dit många vill komma för att lära sig något. Vi har digital marknadsföring som tema och då passar Sverige bra.

Var ska Eurobest hållas 2009?
– Det vet vi inte än men det kan bli Stockholm igen. Vi ska se hur förberedelserna går och hur vibbarna är från de svenska byråerna. Men ett beslut ska tas under hösten. För mig är det viktigaste vad övriga länder tycker och om de vill komma till Stockholm.

Phil Thomas uppger att den farligaste konkurrenten är de sydeuropeiska länderna.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.