Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Eurobest lämnar Sverige

Publicerad: 11 mars 2009, 10:28

Eurobest återkommer inte till Sverige 2009. Istället placeras festivalen till tävlingen i Amsterdam. – Det var en bra aktivitet som vi tjänade pengar på, säger Pia Grahn Brikell, vd på Sveriges Reklamförbund.


2008 var första året då reklamtävlingen Eurobest fick en egen festival. Festivalen placerades i Stockholm. Nu flyttas den. 2009 blir Nederländerna värdland för galan.

– När de skapade galan var målet att flytta den varje år. Det är en internationell tävling och de vill de visa. Eurobest 2008 var en bra aktivitet för oss som vi tjänade pengar på. Dessutom var det en bra aktivitet sett i ett internationellt perspektiv där vi satte svenskt kreativitet på kartan. Vi har hela tiden velat behålla galan och trodde lite naivt att de kanske också ville ha kvar den här. Fast det fanns inte ens med i vår planering för 2009, säger Pia Grahn Brikell. Hon tillägger.
– Nu önskar jag bara Amsterdam lycka till. Det är svåra tider och många byråer ser nog över sitt deltagande i olika tävlingar.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.