Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Eva Röse frontar Blocket – gör första reklamfilmen på 30 år

Publicerad: 2 oktober 2019, 08:00

Eva Röse frontar Blockets nya reklamfilm.

Foto: Blocket

I Blockets nya reklamfilm inom konceptet "Bakom varje Blocketannons finns en berättelse" kommer skådespelaren Eva Röse ut som Blocket-beroende.


Ämnen i artikeln:

ReklamBlocket

Eva Röse är en av Sveriges mest folkkära skådespelare och har bland annat setts på Dramatens scener och i kriminaldramat "Maria Wern". Förutom att ha medverkat i en reklamfilm när hon var 17 år, regisserad av Johan Rheborg, gör Eva Röse nu sin reklamfilmsdebut.

I Blockets nya reklamfilm spelar hon en kvinna som blivit beroende av att köpa och sälja begagnat. Något som inte ligger särskilt långt från Eva Röse själv som gjort många både "bra och mindre bra" affärer på Blocket. I ett pressmeddelande berättar hon att hon likt många andra svenskar lider av klimatångest och därför försöker undvika att köpa nytt.

– Jag vill verkligen göra revolution mot överkonsumtion och slit-och-släng-mentaliteten. Jag anser att det är idiotiskt att köpa nytt både ur miljösynpunkt och av ekonomiska skäl, kommenterar Eva Röse.

LÄS MER: "90-talsikonen E-Type gör comeback i Blockets senaste reklamfilm"

– Det är stort att få presentera Eva Röse som ny berättarröst, framförallt eftersom hon delar vår passion för cirkulär konsumtion. Vi hoppas att den nya reklamfilmen på ett lättsamt och humoristiskt sätt kan få svenska folket att fundera ett extra varv innan de slänger det där plagget eller saken de inte längre använder och istället lägger upp det på Blocket så att någon annan kan få glädje av det, säger Martina Göransson, tf. marknadsdirektör på Blocket, i ett pressmeddelande.

Sedan Blocket lanserade kommunikationskonceptet "Bakom varje Blocketannons finns en berättelse" har svenska folket fått se flera folkkära profiler som bland andra Björn Ranelid, Maria Montazami och Sissela Benn köpa eller sälja begagnat via Blocket på sina egna unika sätt.

Arbetsgrupp Blocket:
Martina Göransson - tf. CMO
Axel Nordman - Brand & Advertising Manager
Erik Wikström - Project Manager

Arbetsgruppen hos Emakina DBG:
Richard von Yxkull - Kundansvarig projektledare
Jessica Erne - Produktionsledare
Magnus Klang - Creative Director
Christoffer Rosén Retzer - Art Director
Simon Göthson - Copy

Produktionsbolag:
Helgesson & Moll

PR-byrå:
Jung Relations

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamBlocket

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.