Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ewa Björling nobbar Cannes

Publicerad: 19 april 2013, 14:49

Ewa Björling.

Foto: Jonas Eltes.

I fjol var handelsminister Ewa Björling i Cannes under Reklam-VM. Men i år skickar hon sin statssekreterare istället. Kungabesök i Norge står högre upp på agendan.


Ämnen i artikeln:

KOMMCannes Lions 2013Ewa Björling

Handelsminister Ewa Björling gjorde i fjol ett stort nummer av att exporten skulle fördubblas fram till 2015, och att de kreativa näringarna skulle vara en starkt bidragande faktor.

Som ett led i satsningen besökte hon Cannes Lions 2012, med avsikten att sondera terrängen för att göra något större där nu i sommar.   Juni månad har nämligen utsetts till "kommunikationsmånaden" i Främjarkalendern, vilket betyder att departementet satsar lite extra för att lyfta dess vikt för den svenska exporten.

Men detta till trots väljer Ewa Björling att prioritera ned Cannes i år. Istället skickar hon statssekreterare Gunnar Oom. Kungabesök i Norge står istället på hennes dagordning, meddelar Monica Engqvist, pressekreterare på UD.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.