Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Ex-minister gör reklam för bank

Publicerad: 15 April 2009, 12:08

Här är kampanjen som ska samla alla smålänningar. Avsändare är Ikano Bank och dess reklambyrå Svensson. Rösten i radioreklamen tillhör den tidigare budgetministern Ingemar Mundebo.


Ämnen i artikeln:

SvenssonIkano Bank

Fotografera dig själv till kampanjen

”Världens småländskaste bank”, så lyder copyn i den nya kampanjen från Ikano Bank och reklambyrån Svensson.

Enligt Ikano Bank har den spontana kännedomen ökat med fem procentenheter, till 26 procent, under det första kvartalet. Nu kör de nästa storsatsning för att öka ytterligare i popularitet.

Ingemar Mundebo

På mittuppslag och helsidor i dagspress, utomhustavlor och radio hörs budskapet som ska få folk att öppna nya sparkonton.

Kampanjen går förutom i Småland även i Stockholm och Malmö. Målet är att visa att banken är en trygg plats för de som är rädda om sina pengar.

I radioreklamen hörs den tidigare budgetministern Ingemar Mundebo. I spotarna delar han med sig av spartips som ger pengar över.

På vissa av utomhusenheterna uppmanas också folk att delta själva i kampanjen genom att ta en bild på sig. Personerna som deltar kan vinna pengar på ett sparkonto i banken.

Lyssna på reklamen

Lyssna på reklamen

Lyssna på reklamen

Ikano Bank

Kund: Ikano Bank. Malena Pettersson
Byrå: Svensson
Arbetsgrupp Svensson: Projektledare Anna Lennström, AD Filip Lindqvist, Copywriter Micke Ahlsén, produktionsledare Christina Berntzon, original Carola Walter och Pernilla Loeb

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

SvenssonIkano Bank

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.