Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Examensarbete ska hjälpa studenter att tävla i reklam

Publicerad: 25 februari 2015, 08:19

Tjänsten Tävla i reklam ska hjälpa reklamstudenter att navigera i tävlingsdjungeln

Tävlingar är en central del av reklambranschen och det kan vara svårt att orientera sig tävlingsterrängen. Detta har Agnes Edin och Martin Rörberg, reklamstudenter på Yrgo i Göteborg. Som examensarbete har de utvecklat tjänsten Tävla i reklam som bidrar med information och tips om reklamtävlingar för studenter och unga kreatörer.


Ämnen i artikeln:

Yrgo

Bakgrunden till tjänsten Tävla i reklam är att Agnes Edin och Martin Rörberg ofta fått höra att de borde vara med tävlingar. Samtidigt kan det vara svårt att hålla reda på alla tävlingar och deadlines när man fortfarande pluggar.

Tjänsten har sitt nav på Instagram och på Instagramkontot TÄVLA I REKLAM finns infomrmationsfilmer,   tips och intervjuer med studenter och branschfolk. Så fort briefen för en ny tävling släpps eller en   deadline närmar sig publiceras en påminnelse som hamnar i följarnas egna flöden. Allt i syfte   att underlätta arbetet genom hela tävlingsprocessen.   Instagram blev den naturliga kanalen för att informera och skapa en dialog med   målgruppen.

– Vi har valt att utnyttja ett medium som målgruppen redan använder flera gånger per dag.   Det är ett enkelt sätt att sprida information på och mycket mer effektivt än t.ex. en   handbok eller en webbplats, säger Martin Rörberg i ett pressmeddelande.

Inledningsvis riktar sig tjänsten främst till studenter, men på sikt vill skaparna kunna nå yrkesverksamma reklamare.    Projektet presenteras tillsammans med övriga examensprojekt från Yrgos reklamklass på   reklambyrån Stendahls i Göteborg 2-5 mars.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Yrgo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.