Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

F&B belönas för lysande klädval

Publicerad: 29 april 2015, 09:06

Lysande klädval.

Reklambyrån Forsman & Bodenfors vinner Guldägg i Alternativa media med Watch Your Back för If Skadeförsäkring.


Ämnen i artikeln:

If SkadeförsäkringForsman & Bodenfors

Försäkringsbolaget If ville råda bot på att svenskar är sämst i Norden på att använda reflex. Därför skapade de tillsammans med Forsman & Bodenfors kampanjen som ska förändra synsättet på reflexer som töntiga. Tillsammans med modemärket Back satte de fokus på kläder som i sig själva är självlysande.

Två silverägg i Alternativa media går till DDB för "JOBBOT" för Försvarsmakten och "The Rag Bag" för Uniforms for the dedicated. Även Lowe Brindfors kniper ett silverägg för kampanjen "You never walk alone" som de gjorde på uppdrag för Lafa-enheten för sexualitet och hälsa.

Motivering till vinsten: "För att ni fått de mest reklamskeptiska att vilja bli era reklambärare. För att ni förvandlade det töntiga till en hype. För att ni lät varumärket ta ett steg tillbaka och istället skimra i reflexionen av er lysande idé. Och för att ni räddat liv på kuppen. Färre vackra lik. Mer vacker reklam. Tack IF!"

Se reklamfilmen här:

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.