Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

F&B Factory och SMFB vinner Statoil

Publicerad: 7 mars 2014, 08:27

McCann tappar Statoil-uppdraget. Bensinjätten Statoil Fuel & Retail väljer den norska byrån SMFB och produktionsbyrån F&B Factory för att distribuera sitt kommunikationskoncept på åtta marknader.


Ämnen i artikeln:

F&B FactorySMFBStatoilMcCann

– Inom loppet av den korta tid som vi har lärt känna organisationen och  människorna så har vi blivit imponerade över innovationskraften och  ambitionsnivån som ligger till grund för vårt samarbete, säger  SMFB-chefen Christian Steen i en kommentar.

Han menar att Statoil har moderna och genomtänka idéer om hur man ska jobba med marknadsföring på ett effektivt sätt.

–  Flera internationella varunmärken jobbar redan  på det här viset  eftersom det i dag finns digitala möjligheter som i högre grad än  tidigare kompenserar för fullservicebyråer på lokal nivå, säger Christan  Steen i en kommentar.

SMFB samarbetar med den taktiska produktionsbyrån F&B Factory i Oslo sedan förra året.

–  Vi har till exempel ett mycket tätt samarbete när gäller uppdrag för  IKEA och våra internationella uppgifter för Geo. Detta är därför  egentligen ingen samarbetspartner, utan vi jobbar mycket tätare än så,  säger Christian Steen i en kommentar.

Han uppger också att en ny  avdelning i Oslo har skapat ökad kapacitet, vilket gör att man kan ta på  sig stora uppdrag för kunder med ett taktisk behov.

F&B Factory består i dag av 80 personer fördelat på tre kontor.

Byrån hanterar åskilliga taktiska produktioner tvärs över olika marknader för kunder som Volvo, Tele2, Apotketet och Verisure..

Stine Langhaug, med erfarenhet från Schjærven Reklamebyrå och kunder som XXL och Elkjøp blir ansvarig för Statoil-kontot.

McCann hade tidigare Statoil-kontot.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.