Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

F&B går in i norsk byrå

Publicerad: 8 november 2007, 11:47

Forsman & Bodenfors går in i den norska byrån Shnel & Melnychuck, som byter namn till SMFB. - Det är ett spännande äventyr, säger F&B:s vd Erik Sollenberg.


Erik Sollenberg, vd för Forsman & Bodenfors.

F&B lägger vantarna på 50 procent av aktierna i Shnel & Melnychuk genom ren riktad emission. Byrån har 14 anställda och byråintäkt blev 9 miljoner kronor i fjol.

Vad F&B betalat är hemligt.

Varför gör ni den här affären?
- Ett antal av personerna på Shnel & Melnychuk är goda kamrater som vi har känt i flera år. De är himla duktiga och det här är ett spännande äventyr, säger Erik Sollenberg.

Affären innebär – förutom att Snhel & Melnychuck byter namn till SMFB – att norrmännen kommer att kunna ta del av F&B:s webbkunskaper.

- Vi kommer att jobba intimt mellan varandra. De har saker att ge oss och vi har saker att bidra med till dem. Men sedan är vi två skilda bolag. Så det finns skillnad med hur vi jobbar i Oslo jämfört med i Stockholm och Göteborg, säger Erik Sollenberg och fortsätter:

- Det är mycket diskussion om att etablera närvaro för att serva sina kunder - men det är inte det som ligger bakom den här gången. Vi har ett antal internationella uppdrag och det går att serva kunder utan att ha närvaro där de finns.

SMFB:s kundstock kommer att bestå av den norska byråns tidigare uppdragsgivare som bland annat norska TV3, dagligvarukedjan Kiwi och Ostekompaniet.

Enligt Erik Sollenberg är affären inte ett led i en strävan att expandera internationellt.

I torsdags avslöjade Resume.se att F&B tar över efter JWT Paris som Tele2:s centrala byrå för hela Europa.

- Det känns som ett fantastiskt förtroende att få jobba med Tele2 på ett stort antal marknader, säger Erik Sollenberg.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.