Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

F&B:s cd: Vi är inte nöjda

Publicerad: 24 juni 2010, 18:16

Resumés sammanställning visar att Forsman & Bodenfors fått igenom 1 av 16 bidrag inom Film, det vill säga drygt sex procent. Byråns cd är inte nöjd:
- Vi borde ha fler nominerade bidrag, säger han.


Medan såväl nomineringar som Lejon regnat över svenska bidrag inom Cyber går inte årets nomineringsresultat inom film till historiens bästa för Sverige precis. 8 av 103 inlämnade bidrag är på tok för dåligt, enligt Filip Nilsson, cd på Forsman & Bodenfors:

- Sverige brukar ha mycket fler nomineringar. Både som byrå och land är vi duktiga inom film. Så detta är såklart en besvikelse.

Det är alltså endast Volvo-filmen Finally som klarat sig vidare för byrån. Bidrag som Football Collection för Libero, Capture the moment åt Volvo, Butterknife för Ikea, Christmas Present för Svenska Spel och Museum för Tele2 föll uppenbarligen inte juryn i smaken:

- Det går upp och ner i Cannes. Sista åren har Sverige varit extremt duktiga inom Cyber, men vi på byrån är tävlingsmänniskor. Så det här ska vi ändra på till nästa år. Det är något vi tar med oss in i vardagen, säger Filip Nilsson.

Forsman & Bodenfors brukar lite skämtsamt använda ett eget talesätt. - det är alltid kris:   
- Efter detta känns det otroligt viktigt att Sverige inte tappar traditionella medier bara för att vi numera är världselit inom digitalt, säger Filip Nilsson.

Han kan inte göra annat än att gratulera DDB för att byrån har fått igenom 6 av 11 nomineringar inom film. Detsamma gäller Malmöbyrån Hilanders, som alltså fått igenom sitt enda bidrag:

- Det är verkligen kul och vi får hoppas att Hilanders tar sig hela vägen. Sedan får man inte glömma att vårt enda nominerade bidrag också har chans på ett lejon, säger Filip Nilsson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.