Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

F&B:s oväntade skyltar för Bee Charging Solution ska öka omställningen till elbilar

Publicerad: 24 september 2019, 13:26

Det finns för få skyltar som visar var Sveriges drygt 8000 laddpunkter för elbilar finns. Det menar Bee Charging Solutions, som med hjälp av Forsman & Bodenfors placerar ut högst oväntade skyltar som visar vägen.


Ämnen i artikeln:

ReklamForsman & Bodenfors

Trots att det idag finns över 8000 laddpunkter för elbilar i Sverige är det bara ett tjugotal officiella skyltar längs vägarna som visar vägen till dem. Det menar laddoperatören Bee Charging Solutions bidrar till att omställningen till elektrifierade fordon inte går snabbt nog, då bristen på skyltar gör att många som skulle bilja skaffa elbil eller laddhybrid oroar sig för räckvidden.

Nu vill Bee Charging Solutions slå hål på myten att det skulle vara ont om laddstationer och samtidigt skapa en diskussion om vad som krävs för att få till omställningen.

För ett tag sedan kunde förvånade trafikanter och förbipasserande se vägskyltar för elbilsladdning på hästtäcken i en hage, som flagga på en flaggstång, på ensilagebalar, inrakat i en frisyr, på pizzakartonger och toalettpapper – och även på västen på en motorcykelförare. Fortfarande finns ensilagebalarna att beskåda längs en väg vid Lilla Edet, norr om Göteborg. Några skyltar visade avståndet till Bee´s laddstationer, men några även till andra laddoperatörers.

Kampanjen görs i samarbete med Forsman & Bodenfors.

– Idag finns det tusentals skyltar till bensinstationer, men bara ett tjugotal till laddstationer. Det skapar tyvärr en känsla av att infrastrukturen inte finns på plats. Med de här annorlunda skyltarna vill vi på ett lekfullt sätt visa hur nära det är till laddstationerna. Samtidigt vill vi skapa diskussion kring varför det inte finns fler skyltar uppsatta och uppmana aktörer inom branschen att tillsammans med Trafikverket hjälpas åt i omställningen, säger Nathalie Kinell, marknadsdirektör på Bee Charging Solutions, i ett pressmeddelande.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamForsman & Bodenfors

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.