Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

F&B släpper dokumentärserie om kvinnors äktenskapspress för SK-II

Publicerad: 19 juli 2019, 07:28

Nara, artist och influencer i Sydkorea, är en av kvinnorna som journalisten Katie Couric möter.

Skönhetsvarumärket SK-II är globalt prisat för sin marknadsföring som tar upp asiatiska kvinnors press till äktenskap. Nu kommer nästa del i konceptet: en dokumentärserie med den amerikanska programledaren Karie Couric.


Ämnen i artikeln:

ReklamForsman & Bodenfors

Det började med "Marriage Market Takeover" 2016. Runtom i Kinas städer hålls så kallade Marriage Markets – marknader för föräldrar som vill hitta en respektive till sin son. Bilder på singelkvinnor hängs upp tillsammans med information som ålder, hur mycket de väger, inkomst och bostad. Forsman & Bodenfors kampade en av marknaderna genom att låta ogifta kvinnor ta över och göra ett statement åt dömande föräldrar. För det fick byrån bland annat det prestigefulla glaslejonet i Cannes Lions.

Sedan dess har det japanska skönhetsmärket fortsatt på samma tema med fler kampanjer som exempelvis "The Expiry Date" och "Meet Me Halfway". Den nya dokumentärserien heter Timelines och kommer i fyra delar.

Där reser Karie Couric till Japan, Kina, Korea och USA för att utforska pressen som läggs på kvinnor från familj och samhälle när det kommer till giftermål. Det ritas upp två tidslinjer över deras liv: en som handlar om vad som förväntas av dem och en som handlar om deras egna mål och drömmar.

– På SK-II är vi dedikerade till att använda vår röst för att ge kvinnor kraft att skapa deras egna öden. Vi vet att våra konsumenter brottas med större problem än hudvård och skönhet. Sociala förväntningar och pressen att bli placerad i ett fack som den perfekta kvinnan till exempel, säger Sandeep Seth, vd på SK-II i en kommentar.

– Äktenskapspress utgör en stor del av det och är ett högst relevant och verkligt ämne för kvinnor i många länder med olika bakgrund.

Dokumentärserien finns att titta på nu och kampanjen är global. Den har tagits fram av Forsman & Bodenfors Singapore och Sverige.

Filmen från USA finns här.
Filmen från Tokyo finns här.
Filmen från Kina finns här.
Filmen från Sydkorea finns här.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamForsman & Bodenfors

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.